Lokale producten van diverse producenten, elke week direct tot bij jou!

 Bestel nu en ontvang je bestelling op donderdag 20 november aan huis of in één van onze gekoelde afhaalautomaten.

Levering aan huis
Levering aan huis
Tussen 16u en 21u
Levering in afhaalautomaat
Lockers Slagerij Vermeiren Opdorp
Rond 16u
Meer afhaallocaties tonen »

Alle categorieën
In de kijker
Bereidingen
Brood en banket
Diepvries
Dranken
Educatief
Fruit
Geschenken
Groenten
Huishoudproducten
Kruidenierswaren
Planten en bloemen
Verzorging
Vlees en vis
Zuivel
Uit voorraad
-
+
200500 g

Boerenkool - Kale

Seizoensmaak
Londerzeel

De bladeren grondig wassen en de nerven verwijderen. Reken daarom op zo'n 300g à 400g gram per persoon. Jonge boerenkool kan naast gekookt ook rauw gegeten worden, bijvoorbeeld in een groentesalade. Licht gebakken in een pan met wat olijfolie is boerenkool erg smakelijk. Een paar minuten gestoomd of gebakken is de groente nog lekker knapperig en erg smaakvol. Een gouden regel blijft ook hier: hoe minder je kookt, hoe meer vitaminen en mineralen je behoudt. Voeg zout en andere specerijen pas na het koken of bakken toe. De volgende toevoegingen zijn naast zout erg geschikt om boerenkool extra smaak te geven: een scheutje olijfolie, wat vers citroensap, een beetje sesamolie, een vleugje nootmuskaat of kaneel, een duimpje karwijzaad of heerlijke geroosterde pijnboompitten. Boerenkool is ten slotte ook erg goed te gebruiken om je soepen te verrijken in smaak, kleur en voedingswaarde. Boerenkool is schatrijk aan vitaminen, mineralen en sporenelementen. Boerenkool bevat veel ijzer en calcium.
Eigen Bodem maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen

Sluiten