Verhofstede

Verhofstede

Vlasbloemstraat 166
9100 Sint-Niklaas

Brouwen, al meer dan 135 jaar een familietrek

Brouwerij Verhofstede is één groot familieverhaal. De liefde voor het brouwen zit in onze genen. Al vier generaties lang creëren wij zuivere natuurproducten waarin je passie en ambacht proeft in elke slok.Het begint allemaal in 1885, als Stefanie De Jaegher, na het overlijden van haar echtgenoot, de brouwerij, voorheen stokerij, koopt. Niet veel later hertrouwt ze met Julien Verhofstede en brouwen ze samen verder aan het familieverhaal Verhofstede. Met succes, want in het dorp is men al snel verzot op de bijzonder rijke smaak van hun brouwels.In de jaren 20, van de twintigste eeuw, neemt Eugène Verhofstede het over van zijn ouders. Hij blijft trouw aan de traditie en bouwt het assortiment gestaag uit. Met paard en kar voorziet hij de bierhandelaars en cafés van bier. De zaken lopen zo goed dat hij in 1944 een gloednieuw brouwerijgebouw uit de grond stampt, ontworpen door architect Renaat Braem en tot vandaag het hart en de ziel van ons bedrijf. In de jaren zestig, op het moment dat veel brouwerijen ermee ophouden, gooien wij het over een andere boeg: die van de jenever. Samen met broer Christiaan heeft Stefaan Verhofstede inmiddels de leiding. Als gediplomeerd biochemicus begint die laatste te experimenteren met sterke dranken. In 1961 vloeit daar onze hopjenever uit voort, waarna er nog talloze recepten volgen. De toekomst van de stokerij gaat gestaag verder wanneer de 4de generatie aan het roer komt. De zin voor vernieuwing bereikt haar hoogtepunt in 2021. Het gebouw dat ontworpen werd door Renaat Braem, wordt gerenoveerd in een karaktervolle plek. De stokerij, gedrenkt in een rijke geschiedenis, is meer dan ooit klaar voor de toekomst.

Ons vakmanschap

De natuur vormt de basis van onze dranken. Alle ingrediënten komen vanop het eigen erf of van andere ondernemers die onze passie voor het pure product delen. We zijn trots op onze traditie en ons ambacht waar meesterdistillateur Bart Meelens toe ziet op de kwaliteit. Al onze dranken worden op artisanale wijze bereid volgens de authentieke recepten van soms decennia geleden.

Een gloednieuwe plek met een eeuwenoude geschiedenis

Sinds 2021 huist onze stokerij in een schitterend vernieuwd pand. Het oude stokerijgebouw, begin jaren 40 ontworpen door architect Renaat Braem, kreeg een hedendaagse update met respect voor het oorspronkelijke karakter. Het rijke verleden blijft overal voelbaar, maar de focus ligt veel meer op de beleving van onze producten. In het nieuwe gebouw ervaar je ons vakmanschap vanop de eerste rij: je vangt er een glimp op van het productieproces, wordt er ondergedompeld in onze dranken en kunt er genieten van proeverijen

Eigen Bodem maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen

Sluiten