Tierenteyn-Verlent

Tierenteyn-Verlent

Groentenmarkt 3
9000 Gent

Een rijke mosterdgeschiedenis

De fijngemalen mosterd wordt vanuit de kelder, waar ze gemaakt wordt, in een houten ton in de winkel gepompt. Hier wordt ze dan voor de ogen van de klant uitgeschept in de handgedraaide stenen potjes of glazen bokaaltjes.

De winkel staat verder bekend om haar pickels en mostarda (geconfijt fruit met mosterdolie), zure uitjes en augurkjes, azijnen en dergelijke meer. Verder worden er ook allerhande losse kruiden verkocht.

Al sedert 1790 in Gent

De naam Tierenteyn is altijd verbonden geweest met Gent. Wanneer in 1840 voor het eerst mosterdfabrikanten in de adresboeken van Gent opgenomen worden duikt Petrus Tierenteyn hier reeds op. Vanaf de tweede wereldoorlog is de Tierenteyn familie de grootste in Gent wat mosterd betreft. Van alle takken van de familie die Gent ooit bezetten, is Vve Tierentetn-Verlent de enige die nog in Gent produceert.

De kruidenierszaak die ook van oudsher in verband staat met de mosterdverkoop, is sinds 1867 op de Groentenmarkt 3 gevestigd, waar nu tevens ook geproduceerd wordt. De gevel, de winkel en de mosterd maken deel uit van de geschiedenis en de eigenheid Gent. Daarom is de winkel zowel voor Gentenaars als bezoekers uit binnen- en buitenland een vast adres. Bovendien is de zaak ondertussen een van de laatste vaste waarden in Gent.

Eigen Bodem maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen

Sluiten