Belgische Saffraan

Belgische Saffraan

Leefdaalstraat 14
2200 Herentals

Belgische saffraan

Linda en Marc, geboren en getogen in Antwerpen, begonnen in 2012 met het experimenteren van saffraan, wat nieuwe kansen en samenwerkingen in de culinaire sector opende. Ze verbouwen nu duurzame saffraan, fruit en groenten met behulp van milieuvriendelijke methoden, zonder het gebruik van chemicaliën en pesticiden.

Het verhaal van Linda en Marc

Linda en Marc zijn beiden Antwerpenaren die elkaar leerden kennen tijdens hun studiejaren in Gent. Na het behalen van hun diploma's zijn ze verschillende jobs blijven combineren. Ze hebben zelfs hun eerste huisje eigenhandig verbouwd en reisden nadien veel en ver op een eigenzinnige manier. Na een tijdje kwamen er kinderen in het spel en veranderde hun levensstijl. Linda bleef thuis voor de kinderen terwijl Marc werkte in het onderwijs en als zelfstandige. Na meer dan 55 jaar in Antwerpen te hebben gewoond, kochten ze een oude Kempense boerderij in Morkhoven waar ze een duurzame manier van leven omarmden en begonnen te experimenteren met het telen van saffraan.

Een nieuwe wereld gaat open

In 2012 begonnen Linda en Marc met experimenteren in het telen van saffraan en dat opende een totaal nieuwe wereld voor hen. Ze kwamen in contact met verschillende mensen uit de voedselindustrie, zoals journalisten, chocolatiers, bakkers, chefs, boeren en ondernemers. Hierdoor ontstonden er nieuwe samenwerkingen en vriendschappen die leidden tot tal van nieuwe producten waar ze erg trots op zijn.

Duurzaamheid is de norm

Marc en Linda zijn gepassioneerd door duurzaamheid en werken aan het integreren van innovatieve, 'planeetvriendelijke' teeltwijzen in hun groenten- en fruittuin en saffraanteelt. Ze gebruiken geen herbiciden, pesticiden, fungiciden of kunstmeststoffen en werken met effectieve micro-organismen (E.M.). Daarnaast verkopen ze ook Agriton producten in hun hoevewinkel en moedigen ze duurzaamheid aan bij anderen.

Eigen Bodem maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen

Sluiten