Lokale producten van diverse producenten, elke week direct tot bij jou!

 Bestel nu en ontvang je bestelling op donderdag 11 december aan huis of in één van onze gekoelde afhaalautomaten.

Levering aan huis
Levering aan huis
Tussen 16u en 21u
Levering in afhaalautomaat
Lockers Baardegem
Rond 16u30

Alle categorieën
In de kijker
Bereidingen
Brood en banket
Diepvries
Dranken
Educatief
Fruit
Geschenken
Groenten
Huishoudproducten
Kruidenierswaren
Planten en bloemen
Verzorging
Vlees en vis
Zuivel
BIO
Uit voorraad
-
+
229

Rutabaga - Koolraap

Seizoensmaak
Londerzeel

Koolraap is rijk aan vitamine C ('de citroen van het noorden'). Deze caloriearme wortelgroente is ook een goede vochtafdrijver.


Onder de rode, gele of groenige ruwe schil zit hard oranje-geel vruchtvlees. Dit geel geurig vlees kan gekookt, gestoomd of gestoofd worden en heeft een zachte en bijzonder aromatische smaak. Deze zachte smaak komt het best tot zijn recht als u de groente simpel stooft met een klontje roomboter (± 20 minuten). Verder kunt u de groente tot puree maken, opvullen of zelfs frituren. Invriezen kan ook. Blancheer de koolraap dan eerst ± 3 minuten in kokend water.


Om de koolraap schoon te maken, snijdt u eerst de harde bovenkant weg, daarna kunt u de groente schillen en in plakken, blokjes of repen snijden en verwerken. Het vruchtvlees kan met veel kruiden en specerijen worden gecombineerd. Denk aan kerriepoeder, nootmuskaat en verse groene kruiden als salie en tijm.
Eigen Bodem maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen

Sluiten