Tierenteyn-Verlent

Tierenteyn-Verlent

Groentenmarkt 3
9000 Gent

Een rijke mosterdgeschiedenis

De fijngemalen mosterd wordt vanuit de kelder, waar ze gemaakt wordt, in een houten ton in de winkel gepompt. Hier wordt ze dan voor de ogen van de klant uitgeschept in de handgedraaide stenen potjes of glazen bokaaltjes.

De winkel staat verder bekend om haar pickels en mostarda (geconfijt fruit met mosterdolie), zure uitjes en augurkjes, azijnen en dergelijke meer. Verder worden er ook allerhande losse kruiden verkocht.

Al sedert 1790 in Gent

De naam Tierenteyn is altijd verbonden geweest met Gent. Wanneer in 1840 voor het eerst mosterdfabrikanten in de adresboeken van Gent opgenomen worden duikt Petrus Tierenteyn hier reeds op. Vanaf de tweede wereldoorlog is de Tierenteyn familie de grootste in Gent wat mosterd betreft. Van alle takken van de familie die Gent ooit bezetten, is Vve Tierentetn-Verlent de enige die nog in Gent produceert.

De kruidenierszaak die ook van oudsher in verband staat met de mosterdverkoop, is sinds 1867 op de Groentenmarkt 3 gevestigd, waar nu tevens ook geproduceerd wordt. De gevel, de winkel en de mosterd maken deel uit van de geschiedenis en de eigenheid Gent. Daarom is de winkel zowel voor Gentenaars als bezoekers uit binnen- en buitenland een vast adres. Bovendien is de zaak ondertussen een van de laatste vaste waarden in Gent.


Notice: Undefined index: cartID in /web/eigenbodem/eigenbodem.be/www/inc/functions.php on line 210
Uit voorraad
-
+
668

Universeel plantenextract Gastric bearnaise 250ml THT 30/03/2025

Tierenteyn-Verlent
Gent

Het Louis Vedy plantenextract bestaat al sinds de 19e eeuw en wordt sinds de jaren ’50 door ons bereid. Het is de onmisbare basis voor béarnaisesaus, maar kan ook als een andere azijn in dressings gebruikt worden.

Om de echte Bearnaise te bekomen:

Per persoon: 1 eierdooier mengen met 1 eetlepel extract. Dit mengsel in een warmwaterbad plaatsen (niet laten koken),kloppen en voldoende laten indikken.

Uit het warmwaterbad halen, 1 eetlepel boter toevoegen, wat fijngehakte peterselie.Breng op smaak met een beetje zout.

Voor een mousselinesaus,stijf geklopte room toevoegen. Dit extract kan als basis dienen voor uw mayonaise,béchamelsaus, vinaigrettes,stoofkarbonnaden,enz.

Het kan eveneens dienen om braadfonds te ontvetten en voor iedere bereiding op basis van azijn.

Ingrediënten: azijn(3°),dragon,sjalotten,peper & zout
Eigen Bodem maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen

Sluiten