Lily

Lily's Granola

Dieudonné Lefèvrestraat 4
1020 Brussel

Wie zijn we?

Lily's Granola is een jong bedrijf in hartje Brussel. We bieden een gamma aan granola's met originele smaken zoals ZEN met quinoa & lavendel, maar ook klassieke recepten zoals PURE, met cranberry & banaan. Er is ook VEG' - een hartige granola gemaakt met zoete aardappel en boerenkool, die goed past bij dikke groentesoepen of over salades kan worden gestrooid.
De granola's worden op ambachtelijke wijze gemaakt, met goed gekozen en hoogwaardige ingrediënten, zonder geraffineerde suikers of toevoegingen. Ze blijven echter een gezonde en lekkere keuze voor alle consumenten.
Waar mogelijk werkt Lily's Granola samen met producenten die ethisch worden betaald en produceren in de geest van "zero waste". Bij Lily's Granola willen we een actor zijn in het terugdringen van voedselverspilling door de "beste granen" van de brouwerijen te hergebruiken in de CHOC' granola met cacao & vijgen.
Uit liefde voor lekker eten, maar altijd met respect voor Moeder Natuur!

Milieu

Een biologische en plantaardige granola die het milieu respecteert, kan!
Onze ingrediënten zijn zoveel mogelijk lokaal (sorry dat we nog geen bananen in België kunnen vinden...) om de CO2-uitstoot tijdens het transport te verminderen.
Al het organische afval dat tijdens de productie wordt afgekeurd, wordt vervolgens in de compostbakken gedeponeerd, omdat we aan de aarde denken, gaat er niets verloren.
Om verspilling te beperken gaan we nog verder in onze aanpak.
We proberen de circulaire economie te laten werken door bierbostel van de Brasserie de la Senne terug te winnen die we vervolgens verwerken in onze Cacao & Vijgen granola. Maak je geen zorgen, het is gegarandeerd alcoholvrij, maar milieubescherming maakt ons duizelig!
Onze producten zijn helemaal geen afval en zijn in bulk verkrijgbaar in veel speciaalzaken.
Omdat we echter niet zonder verpakking kunnen, zetten we ons in om recyclebare verpakkingen te gebruiken zodra we de leverancier van onze dromen hebben gevonden (als u ons leest, neem dan contact met ons op beste leverancier)

Onze leveranciers

Haver is ons belangrijkste ingrediënt, daarom is hun kwaliteit essentieel voor Lily's Granola. Wie beter dan Alain Roger, een natuurliefhebber en expert in zijn vakgebied, om ons van de best mogelijke haver te voorzien? Persoon !
Alain Roger, gevestigd in Jully-la-Maine in Frankrijk, waar hij zijn granen verbouwt, bewerkt 60 hectare 100% gecertificeerde biologische velden. Daarnaast gebruikt Alain traditioneel gereedschap zoals een stenen molensteen om zijn granen niet te laten bederven en om de kostbare voedingsstoffen te behouden.
Dappere pioniers, zijn ouders begonnen hun land in de jaren tachtig om te zetten in biologische landbouw, toen de prijzen voor biologische producten erg laag waren. Een riskante weddenschap? Ja, maar kunnen we een prijs plakken op natuur en gezondheid?
Een korte opmerking over de gebruikte haver:
het type haver dat we gebruiken, wordt Grafton genoemd. Het is een naakte haversoort, die voornamelijk in de winter wordt geteeld. Hoewel de productie lager is, is het zeer voedzaam en gemakkelijk te oogsten. De perfecte havermout voor een gezonde, evenwichtige en smaakvolle granola.



Geen resultaten...


Eigen Bodem maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen

Sluiten