Onze leveranciers
Haver is ons belangrijkste ingrediënt, daarom is hun kwaliteit essentieel voor Lily's Granola. Wie beter dan Alain Roger, een natuurliefhebber en expert in zijn vakgebied, om ons van de best mogelijke haver te voorzien? Persoon !
Alain Roger, gevestigd in Jully-la-Maine in Frankrijk, waar hij zijn granen verbouwt, bewerkt 60 hectare 100% gecertificeerde biologische velden. Daarnaast gebruikt Alain traditioneel gereedschap zoals een stenen molensteen om zijn granen niet te laten bederven en om de kostbare voedingsstoffen te behouden.
Dappere pioniers, zijn ouders begonnen hun land in de jaren tachtig om te zetten in biologische landbouw, toen de prijzen voor biologische producten erg laag waren. Een riskante weddenschap? Ja, maar kunnen we een prijs plakken op natuur en gezondheid?
Een korte opmerking over de gebruikte haver:
het type haver dat we gebruiken, wordt Grafton genoemd. Het is een naakte haversoort, die voornamelijk in de winter wordt geteeld. Hoewel de productie lager is, is het zeer voedzaam en gemakkelijk te oogsten. De perfecte havermout voor een gezonde, evenwichtige en smaakvolle granola.
