Chery Faso

Chery Faso

Grensstraat 39
9000 Gent

Chery Faso

Welkom bij Chéry Faso, het bedrijf dat shea butter van de hoogste kwaliteit produceert en verkoopt, met een sociale en economische missie. Onze oprichter, Trui, heeft een passie voor West-Afrika ontdekt en koos shea butter als het product dat de kracht van Afrikaanse vrouwen en hun natuurlijke hulpbronnen laat zien. Shea butter is een uniek product dat uitsluitend door vrouwen wordt geproduceerd, van het verzamelen van de noten tot het produceren van de boter. De winst uit de verkoop van onze shea butter gaat rechtstreeks naar de vrouwen die de economische activiteiten beheren. We werken samen met een coöperatie van 36 vrouwen in het dorp Boni in Burkina Faso, die de productie van onze shea butter mogelijk maakt en een positieve invloed heeft op de gemeenschap. Bij Chéry Faso geloven we in ethische en duurzame handel en zijn we trots op de kwaliteit van ons product.

Over ons

Chéry Faso is een bedrijf dat is opgericht door Trui, een alleenstaande moeder van twee die haar passie vond in West-Afrika. Ze wilde een product creëren dat de kracht van Afrikaanse vrouwen en hun natuurlijke hulpbronnen toonde, en koos voor shea butter. Shea butter is een uniek product dat uitsluitend door vrouwen wordt gemaakt, van het verzamelen van de noten tot het produceren van de boter. De winst uit de verkoop van shea butter gaat rechtstreeks naar de vrouwen die de economische activiteiten beheren. Trui reisde naar Burkina Faso om een organisatie te vinden om rechtstreeks mee samen te werken en belandde in het dorp Boni. Ze hielp bij het opzetten van een vrouwen-coöperatie voor de productie van shea butter, die nu 36 vrouwen met specifieke rollen heeft. De coöperatie heeft een bankrekening op haar naam en heeft een positieve invloed gehad op de gemeenschap.

Het product

Chéry Faso's product is shea butter, een natuurlijke huidverzorgingsproduct dat afkomstig is van de noten van de karitéboom die alleen in Afrika groeit. Het is al eeuwenlang een belangrijk ingrediënt in de Afrikaanse schoonheidsroutine vanwege de hydraterende, verzachtende en helende eigenschappen. Shea butter wordt gebruikt voor de behandeling van droge huid, eczeem, striae, littekens en andere huidaandoeningen. Chéry Faso's shea butter is 100% natuurlijk, ongeraffineerd en vrij van chemicaliën. Het wordt geproduceerd door de vrouwen-coöperatie in Burkina Faso en rechtstreeks geïmporteerd naar België.

Impact

Chéry Faso heeft een positieve impact op de gemeenschap van Burkina Faso. De coöperatie biedt werkgelegenheid aan 36 vrouwen en ondersteunt indirect hun gezinnen en de gemeenschap. Het inkomen uit de verkoop van shea butter wordt gebruikt voor scholing, gezondheidszorg en infrastructuurverbeteringen. Chéry Faso streeft ook naar duurzaamheid en werkt samen met de lokale gemeenschap om de karitébomen te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Door Chéry Faso's shea butter te kopen, steun je niet alleen een lokaal bedrijf, maar draag je ook bij aan de economische ontwikkeling van Burkina Faso.


Geen resultaten...


Eigen Bodem maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen

Sluiten