Slagerij Heirbaut

Koolstraat 123
9300 Aalst

Mignonette

Slagerij Heirbaut
Aalst

De mignonnette wordt versneden uit het rugstuk (carré) van het varken. Na het verwijderen van het varkenshaasje, het heupstuk, de spiering, het nekstuk en de ribbetjes blijft het eigenlijke rugstuk over. Dit wordt helemaal ontvliesd, ontvet en uitgezuiverd tot men een magere rugspier (filet) overhoudt: de mignon. Die snijdt men dan in plakjes van 2 cm dik: de mignonnette.
-----------------------------------------------------------------------------------
La mignonnette est découpée dans le dos du cochon (carré). Une fois que l’on a enlevé le filet mignon, le filet, les spiringues, l’échine et les côtes, il ne reste plus que le carré. Celui-ci est nettoyé et dégraissé pour obtenir un filet maigre : le mignon. On y coupe alors des tranches de 2 cm d’épaisseur : les mignonnettes.
Eigen Bodem maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen

Sluiten