Slagerij Heirbaut

Koolstraat 123
9300 Aalst

Allergenen: Gluten

Bloedpens

Slagerij Heirbaut
Aalst

Dit is de grote broer van de zwarte pens, hij niet alleen dikker, maar ook minder zwart en vol witte spikkels. Het is een delicatesse die vooral wordt geserveerd in de streek van onze hoofdstad, waar ze ook van een Bloempanch, een 'biefstuk met ruitjes' of een stukje 'ham uit de Congo' spreken.
In de bloedpens wordt varkensbloed en spekblokjes verwerkt. De witte stukjes zijn afkomstig van het spek. Kruiden zoals kaneel en nootmuskaat zorgen uiteindelijk voor een onweerstaanbare smaak.
De bloedpens wordt meestal koud geserveerd als amuse gueule of als broodbeleg.
-------------------------------------------------------------------------------
C'est le grand frère des tripes noires, il est non seulement plus épais, mais aussi moins noir et plein de mouchetures blanches. C'est une gourmandise qui est principalement servie dans la région de notre capitale, où l'on parle aussi d'un Bloempanch, d'un «steak aux diamants» ou d'un morceau de «jambon du Congo».
Le sang de porc et le bacon en dés sont transformés dans les tripes de sang. Les morceaux blancs proviennent du bacon. Des épices telles que la cannelle et la muscade fournissent finalement un goût irrésistible.
Les tripes de sang sont généralement servies froides comme gueule amusante ou comme tartinade à sandwich.
Eigen Bodem maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen

Sluiten