Seizoensmaak

Seizoensmaak

Ursene 14
1840 Londerzeel

Palmkool

Seizoensmaak
Londerzeel

Hij wordt palmkool genoemd omdat de smalle kroezende bladeren als bij een palmboompje van de stengel afgroeien. Het gewas is afkomstig uit Toscane in het Middellandse Zeegebied en wordt vooral in Italië veel gegeten, onder meer als ingrediënt van de minestrone en ribollita. De Italiaanse naam is Cavolo nero (zwarte kool), vanwege het zeer donker gekleurde blad. De donkergroene tot zwartgroene, gebobbelde bladeren zijn 60 - 80 cm lang en 8 - 10 cm breed.


Je kunt palmkool prima gebruiken ipv spinazie. Het blad eventjes stomen of roerbakken. De nerf is wat taaier en kun je best in stukjes snijden. Lekker met ui of knoflook gefruit, of met gember of rode peper. Verse kurkuma meebakken is ook heerlijk.
Eigen Bodem maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen

Sluiten