Seizoensmaak > Groene tomaten - Groene onrijpe tomaten (confituur)
Groene tomaten - Groene onrijpe tomaten (confituur)
SeizoensmaakLonderzeelGroene onrijpe tomaten, goed voor confituur, chutney of andere gekookte bereidingen.
Tomatenchutney:
1,5 kilo groene tomaat, fijngesneden
3 rode paprika, ontpit en in reepjes
5 rode pepers, niet ontpit en wel in reepjes
3 ui, fijngesneden
5 kruidnagels
enkele stukjes foelie
5 tenen knoflook, geperst
1 uitgeperste citroen
1 kruidenbouillontablet
2 eetlepels rietsuiker ( eerst proeven)
2 centimeter gember
5 geroosterde en gehakte kemirienoten
1,5 centimeter verse gember gesnipperd.
De tomaten in een grote pan samen met het citroensap zachtjes laten koken.. plusminus half uurtje.
In een wok met wat kokosolie de uien, pepers, knoflook, gember en paprika zachtjes gestoofd. Niet laten kleuren.
Na een half uurtje alle ingrediënten bij de tomaten gedaan en enkele deciliters water bijgevoegd, lekker laten sudderen en inkoken totdat je de gewenste dikte/brij hebt. Tussendoor proeven en eventueel nog wat zoet/zuur/pittig of zout bijvoegen.
In hete potten doen en 20 minuten wekken (kan in de oven op 130°C).