Lokale producten van diverse producenten, elke week direct tot bij jou!

 Bestel nu en ontvang je bestelling op donderdag 20 november aan huis of in één van onze gekoelde afhaalautomaten.

Levering aan huis
Levering aan huis
Tussen 16u en 21u
Levering in afhaalautomaat
NMBS Station Sint-Niklaas
Rond 17u
Meer afhaallocaties tonen »

Alle categorieën
In de kijker
Bereidingen
Brood en banket
Diepvries
Dranken
Educatief
Fruit
Geschenken
Groenten
Huishoudproducten
Kruidenierswaren
Planten en bloemen
Verzorging
Vlees en vis
Zuivel
Uit voorraad
-
+
200500 g

Palmkool

Seizoensmaak
Londerzeel

Hij wordt palmkool genoemd omdat de smalle kroezende bladeren als bij een palmboompje van de stengel afgroeien. Het gewas is afkomstig uit Toscane in het Middellandse Zeegebied en wordt vooral in Italië veel gegeten, onder meer als ingrediënt van de minestrone en ribollita. De Italiaanse naam is Cavolo nero (zwarte kool), vanwege het zeer donker gekleurde blad. De donkergroene tot zwartgroene, gebobbelde bladeren zijn 60 - 80 cm lang en 8 - 10 cm breed.


Je kunt palmkool prima gebruiken ipv spinazie. Het blad eventjes stomen of roerbakken. De nerf is wat taaier en kun je best in stukjes snijden. Lekker met ui of knoflook gefruit, of met gember of rode peper. Verse kurkuma meebakken is ook heerlijk.
Eigen Bodem maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen

Sluiten